Nyáron nyílik az Angry Birds kalandpark

angry birds
Vágólapra másolva!
A világ egyik legnépszerűbb okostelefonos játékának vicces külsejű madarait, disznóit és a programban felbukkanó környezetet mintázzák majd az Angry Birds kalandparkokban, amelyek közül az első Finnországban fog megnyílni idén nyáron.
Vágólapra másolva!

A kalandparkokat a főként okostelefonokon, táblagépeken népszerű, de később PC-re is megjelent Angry Birds játék karakterei és világa népesíti majd be. A játékban különböző egyedi képességekkel rendelkező, gömbölyded formájú madarakat kell kilőni különböző akadályok mögött megbújó malacokra célozva. A BBC-nek az Angry Birdsöt fejlesztő finn Rovio cég képviselője elárulta, hogy a készülő parkban a játékkal ellentétben semmire nem lehet majd lövöldözni. Ezek létesítésével az a céljuk, hogy a szabadban történő élvezetes testmozgásra sarkallják játékuk rajongóit.

A parkba látogatóknak lehetőségük lesz óriási képernyőkre kivetítve játszani kedvenc mobilos programjukat, de a tervek szerint akadálypályákon is át kell majd jutniuk. Ezek egyikén például egy alagúton keresztül kell gyorsan áthaladni, a lemaradó játékosok nyakába egy automatika vizet spriccel majd a falból. A tematikus parkokat a Rovio egy helyi játszótér-specialista céggel, a Lappset Grouppal közösen fogja kiépíteni és üzemeltetni. Az első park Finnországban fog megnyílni az idén nyáron, később azonban az Egyesült Királyságban is tervezik továbbiak megnyitását.

Forrás: angrybirds.hu
Az Angry Birds honlapján kipróbálhatja a játékot

Az Angry Birds egyébként már régóta nem csupán a különböző kütyük képernyőin hódít, fejlesztőjétől már plüssfigurák és más játékok, valamint divatcikkek gyártói is licencelték a vicces külsejű figurákat. Tavaly Kínában már egy Angry Birds-kalandparkot is megnyitottak, ennek működtetői azonban nem hivatalosan használják a játék karaktereit - írja a BBC.