Lelőtte a pápalátogatás mexikói oldalait az Anonymous

Vágólapra másolva!
A hackerek videoüzenetet tettek fel két honlapra, azt magyarázva, hogy XVI. Benedek útja pártpolitikai célokat szolgál, mert érkezése egybeesik a mexikói választási kampány kezdetével. Az Anonymous szerint bűnei miatt a katolikus egyház egy nagy fekete pók.
Vágólapra másolva!

Az Anonymous nemzetközi hackercsoport tönkretett több olyan mexikói internetes oldalt, amelyet a pápa mexikói útja miatt hoztak létre - írja internetes oldalán a Washington Post című amerikai napilap. A mexikói püspöki kar szóvivője megerősítette pénteken, hogy az ő weboldaluk is elérhetetlenné vált.

A hackerek ezzel párhuzamosan videoüzenetet tettek fel, azt magyarázva, hogy XVI. Benedek útja pártpolitikai célokat szolgál. Szerintük a Nemzeti Akciópárt támogatottságának növelése a szándék a júliusra kitűzött elnökválasztás előtt. A pápa érkezése pontosan egybeesik a választási kampány kezdetével - emelte ki a csoport nevében beszélő ismeretlen. A konzervatív Akciópárt jelöltje a legtöbb felmérés szerint tíz százalékkal le van maradva a baloldali Intézményes Forradalmi Párt jelöltje mögött.

Az Anonymous szerint az egyházfő látogatására szánt pénzt sokkal jobban is elkölthetnék, hiszen Mexikóban ötvenmillió ember nyomorog. Ebből a pápa azonban semmit sem fog látni, mert úgy szervezik meg az útját, hogy ne találkozhasson a valósággal - mondták.

A hackerek az üzenetben "nagy fekete póknak" nevezték a katolikus egyházat, amely szerintük számtalan bűnt követett el a történelem során, és kitértek arra, hogy a szervezett bűnözők tűzszünetet hirdettek a pápa tiszteletére.

Az olasz La Repubblica pénteki mellékletében interjút közölt az Anonymous egyik olasz hackerével, aki márciusban kétszer is lefagyasztotta a Vatikán honlapját. A férfi a lapnak azt mondta, az anyja és a barátnője sem tudja, hogy tagja a hackercsoportnak.