Sok ember problémáját oldotta meg az üldözött kalóz

Vágólapra másolva!
Kim Dotcom szerint a Google, a Microsoft és az összes internetes cég követ el jogsértéseket, csak őket nem kapják el, mert sok a pénzük. A német származású informatikus szerint azért őt találták meg, mert nem amerikai és nincs akkor hatalma, mint a Google-nek.
Vágólapra másolva!

Elfogása óta először nyilatkozott hosszabban Kim Dotcom, a Megaupload nevű fájlcserélő-oldal alapítója. Az új-zélandi férfi otthonában fogadta a Campbell TV riporterét, akivel az elmúlt időszak megpróbáltatásairól és az internetes kalózkodásról beszélgettek. A férfit január 22-én fogta el a rendőrség luxusvillájában, egy hónapot ült előzetes letartóztatásban, ám az ügyész tiltakozása ellenére kiengedték és szabadlábon védekezhet. A vád szerint több száz millió dolláros kárt okozott azzal, hogy a megaupload.com oldalon jogvédett tartalmak cseréjét tette lehetővé.

"Olyan ez mint egy rémálom" - mondta Dotcom, majd hozzátette, hogy hatalmas megrázkódtatás ez neki és családjának, különösen az ikrekkel terhes feleségének. Az informatikus szerint az a legmeglepőbb az egészben, hogy eddig abszolút fedhetetlennek gondolta cégét, mivel az elmúlt években dollármilliókért megfizetett jogi tanácsadók mind azt mondták, hogy nem lehet baj.

Üldözött feltalálónak tartja magát Dotcom

Dotcom szerint mindenki számáranyilvánvaló, hogy az internetet legális és illegális cselekedetekre is használják. A Google-ön át a Microsoftig mindenki ugyanabban a hajóban ül, tucatszámra lehet találni olyan oldalakat, amelyek a Megauploadhoz hasonlóan fájlcserét tesznek lehetővé. Ilyenek például a Rapidshare, a Fileserve, a Filesonic, a Microsoft által üzemeltetett Skydrive, vagy a Google Drive. Ezek közül mind küzd a kalózkodással Doctom szerint. Arra a kérdésre, hogy akkor miért pont őt találták meg, azt mondta, hogy mert ő nem amerikai és nincsenek dollármilliárdok a számláján, ellentétben a Google alapítóival.

Dotcom innovátorként gondol magára, aki csinált egy szoftvert, amellyel emberek problémáját (nagyméretű fájlok küldése) oldatta meg. Ezért úgy gondolja, hogy a jövőben nem adhatja fel az igazáért folytatott harcot és egyszer mindenki meg fogja tudni, hogy nem bűnöző.