Gazdája mozgását másolja a legújabb robot

Vágólapra másolva!
A Vasököl című film ihlette robot egy másodperc késéssel mindent megcsinál, amit a szenzorai által megfigyelt ember. A boxolós robotot a programozó fia vezérelte a bemutatón.
Vágólapra másolva!

Mozgáskövető robotot épített egy japán férfi - számolt be róla a PC World informatikai szaklap. A Real King Kizer névre keresztelt szerkezet egy másodperc késéssel leköveti annak mozgását, akire ráállították az érzékelőket. A robotba az Asus Xtion Pro Live mozgásérzékelő szenzort építették be, ami az Xbox 360-hoz megvásárolható Microsoft Kinect kontrollerhez hasonló elven működik.


szólj hozzá: Boxoló robot

Filmbéli másával még nem tudná felvenni a versenyt

Naoki Marut, a szerkezet alkotóját jól ismerik japán robotharcos körökben. Az általa készített gépek több alkalommal nyerték meg a Robo-One verekedős versenyt. A mostani alkotását valószínűleg a Vasököl című film ihlette, amiben nagyon hasonló elven működik a Hugh Jackman színész által vezérelt robot. A King Kizer robot úgy van beállítva, hogy egy gyerek is vezetni tudja. A bemutatón Maru fiának mozdulatait utánozta le a robot.

A mozgásérzékelős szenzorok felpezsdítették a hackerek és barkácsolni kedvelők fantáziáját. A Microsoft által 2010-ben kiadott USB csatlakozású Kinect játékvezérlőt napok alatt törték fel a hackerek, hogy saját mozgásvezérelt szoftvereket készíthessenek. A barkácsolók által megírt nyílt forráskódú meghajtóprogramnak köszönhetően már fénykard szimulátort és a Különvéleményből ismert hadonászós rendszert is életre keltették a játszani vágyó programozók.