Ketten játszhatnak egyszerre a jövő 3D-tévéjén

Vágólapra másolva!
Két játékost is kiszolgálnak majd a jövő tévéi. A Sony után a Phillips is olyan szemüveges 3D-tévét ígér, ami különböző képet mutat az előtte ülőknek.
Vágólapra másolva!

Újra feltalálták a tévégyártó cégek a régi videojátékok egyik trükkjét. A jövőben ismét lehet ketten játszani egy képernyőn, osztozni azonban már nem kell a felületen. 3D-szemüveggel mindkét játékos csak azt a képet látja, amin az ő figurája és pályája látszik.

A 3D mozizással szemben, ahol a szemüveg azt biztosítja, hogy a két szem különböző képet lásson, kétjátékos módban a tévé úgy vezérli az okulárékat, hogy az egyik játékos csak az egyik képet lássa, a másik pedig csak a másikat. Ami mozizásnál a jobb szemnek vetített kép lenne az lehet az első játékosé, a bal szemesen pedig a másik játékos küzdhet.

Forrás: Phillips
Véletlenül sem lehet átkukucskálni a másik játékos kijelzőjére az új tévén

Az eljárással több gyártó is kacérkodik. A Phillips 2012-es csúcsmodelljeiben teszi elérhetővé a kétjátékos módot, a Sonynak pedig már 2011 őszétől van a Playstation 3-hoz tervezett, kétjátékos tévéje. A Sony PlayStation 3D Display nevű készüléket egyelőre csak Amerikában lehet kapni, Európába egyelőre nem szállítottak belőle.

A Phillips csúcstévék árai egyelőre ismerelenek, a Playstation tévéről viszont lehet tudni, hogy ötszáz dolláros áron dobták piacra az Egyesül Államokban. Ezzel az árral még a 3D-s készülékek között sem számít drágának, így elképzelhető, hogy beválik vele a Sony számítása.