IPhone-kamerába mosolyognak a majmok

Vágólapra másolva!
Párdolláros trükkel készített közeli videót az állatkert gorilláiról egy amerikai férfi. Mark Rober arra ébredt rá, hogy a majmokat jobban érdekli a saját képük, mint az emberek - adta hírül a Digital Trends blog.
Vágólapra másolva!

Egy olcsó tükörlap és egy iPhone kell csak ahhoz, hogy az állatkertbe látogatók ne unatkozó majmokat lássanak az üveg mögött, hanem érdeklődő főemlősöket. A természetfotósok állása nem került veszélybe, nagyvadakat és ragadozókat fotózni nem az igazi az iPhone.

"A családommal mentünk állatkertbe, és láttam, ahogy az emberek kopognak a majomszoba üvegén, hátha felkeltik az állatok figyelmét. A majmokat viszont nagyon nem érdekelte a közönség. Azt gondoltam, hogy valószínűleg unják a majmok a hülye emberek, és jobban érdekelné őket a saját képmásuk" - mondja a videójában Mark Rober.

Valószínűleg Androiddal is működik a párforintos trükk

A férfi az iPhone-jával tesztelte az elképzelést. A kis felbontású első kamerát bekapcsolva odanyomta a telefont az üvegnek. Mikor látszott hogy a terv működik, vásárolt egy nagyobb tükörlapot, aminek a közepébe akkora lyukat fúrt, amin pont kilát az iPhone nagy felbontású hátlapi kamerája. A videó magáért beszél, a majmok örömmel tanulmányozzák magukat a tükörben. Sőt, Rober szerint a trükk működik más főemlősökkel is, még az ember is rögtön belenéz a kamerába, ha magát látja a kijelzőn.