Hamis Facebook-részvényeket árultak Amerikában

Vágólapra másolva!
Lopás, hamisítás és félrevezető nyilatkozatok miatt emeltek vádat egy amerikai nő ellen, aki hamis Facebook-részvényeket adott el hiszékeny embereknek a közösségi portál tőzsdei bevezetését megelőzően.
Vágólapra másolva!

A 46 éves Marianne Oleson azt hazudta környezetének, úgy jutott egymillió dollárnyi részvény birtokába, hogy lánya az internetes óriáscég alapítójának az ismerőse. A wisconsini Oshkoshban élő nő ellen csütörtökön emeltek vádat.

A csalónak négy hónapon át sikerül becsapnia embereket. Egyebek közt hamis Facebook-részvényekkel fizetett ki egy építési vállalkozót, aki még készpénzért is vásárolt - 10 ezer dollárért - az ál-részvényekből. Egy látássérült 66 éves oshkoshi férfira 43 ezer dollárnyi hamis értékpapírt sikerült rásóznia, a nőnek, aki két másik férfit 9900 dollárral csapott be. A 850 millió ügyfelet számláló Facebook szerdán jelentette be, hogy tőzsdére viszi papírjait, ami a várt 5-10 milliárd dolláros összegével minden idők legjelentősebb tőzsdei bevezetése lesz az internetes cégek világában.