Riválisa levelét őrizte halálos ágyán Steve Jobs

Vágólapra másolva!
Bár korábban nem volt felhőtlen a kapcsolatuk, haláláig az ágya mellett tartotta Bill Gates levelét Steve Jobs. A Microsoft alapítója a brit Telegraphnak vallott az októberben elhunyt Apple-alapítóhoz fűződő viszonyáról.  
Vágólapra másolva!

"Sok idejét emésztette fel a velem való versenyzés. Gyakran mondott kritikus dolgokat rólam. Ha a legélesebb megjegyzéseket vesszük, egész szép litániává áll össze" - mondta Gates a Telegraphnak Jobsról. A Microsoft alapítója azt is elmesélte, hogy a kettejük viszonya nem volt annyira rossz, mint a nyilatkozatokból tűnhetett. "A személyi számítógépek, amelyeken én dolgoztam, nagyságrendekkel nagyobb szeletét szerezték meg a piacnak, mint az Apple. Ez egészen az utóbbi öt-hat évig tartott, amikor Steve Macjei, iPhone-jai és iPad-jei igazán jól teljesítettek. Nagy teljesítmény volt, élveztük egymás munkáját."

Korábban Jobs ötlettelennek, szűkösnek, eredetiségtől mentesnek érezte Gatest. Egyszer azt mondta egy újságírónak, hogy Gates valószínűleg szélesebb látókörű ember lenne, ha kipróbálta volna az LSD-t, vagy ha meditál.

A szoros versennyel töltött évek feszültsége 2007-ben oldódott fel, amikor Bill Gates és felesége Melinda elindították alapítványukat. "Csináltunk közösen egy rendezvényt, és [Jobs] nagyon kedves volt" - emlékezett vissza Gates. A Microsoft vezetője néhány hónappal a halála előtt meglátogatta Jobst, és hosszan beszélgettek a múltról és a jövőről. Amikor pedig biztossá vált, hogy Jobs meg fog halni, Gates levelet írt neki arról, hogy büszkének kell lennie arra, amit elért és a cégre, amelyet felépített. "Nem kellett megbékélnünk egymással" - mondta Gates a levélről.

Azt, hogy ezt a levelet az ágya mellett tartotta, Jobs feleségétől tudta meg Gates. Lauren Jobs a férje halála után felhívta őt, hogy elmondja neki, a levele haláláig a férje keze ügyében volt.