Kiberbiztonsági oldalt tört fel az Anonymous

Vágólapra másolva!
Az Anonymous hacktivista csoport a világhálón való védekezéshez való tippekkel szolgáló OnGuardOnline.gov honlapot törte fel hétfőn: a szájton a hackercsoport könyörtelen harcot hirdetett a vállalati és kormányzati honlapok ellen.
Vágólapra másolva!

Az OnGuardOnline című weboldalt az amerikai versenyfelügyelet szerepét is betöltő FTC (Federal Trade Commission) üzemelteti, és a honlapon a hálózatok, szerverek védelmével kapcsolatos tippekkel szolgálnak az amerikai vállalkozások és felhasználók számára.

Hétfő éjjel az Anonymous az OnGuardOnline.gov-on és a Pastebin szövegtárhely oldalon publikált üzenetében a szervezet "könyörtelen harcot" hirdetett a céges és kormányzati holnapok ellen. A hacktivista csoport abban az esetben indítja meg a támadását, ha az amerikai kormány elfogadja a SOPA rövidítés néven ismert online kalózkodás elleni törvénytervezetet, illetve az illegális letöltéseket kriminalizáló ACTA nevű, hamisításellenes törvénytervezetet.

Az Anonymous üzenetében arról is beszámolt, hogy már most birtokában van rengeteg titkos e-mail, jelszó, bankkártya-adat, adatbázis, és már most hozzáférése van számos nem megfelelően védett szerver erőforrásaihoz, lehetőségeivel pedig élni fog, ha nem teljesítik feltételeit.