Heteken át működhet egy töltéssel a jövő Macbookja

Vágólapra másolva!
A hagyományos akkumulátort kiváltó üzemanyagcellás megoldást kíván szabadalmaztatni az Apple sajtóhírek szerint. Az új típusú energiaforrással egy töltéssel napokig vagy hetekig is üzemelhetnek a cég laptopjai, bár azt még nem tudni, hogy áll a fejlesztéssel a cég.
Vágólapra másolva!

Az üzemanyagcellával kapcsolatos szabadalmakról az AppleInsider című blog számolt be, amely az amerikai szabványügyi hivatal honlapján bukkant rá az Apple még 2010-ben benyújtott szabadalmi kérvényeire. Az üzemanyagcella vagy tüzelőanyag-cella tulajdonképpen olyan miniatűr generátor, amelynek belsejében mesterségesen előállítható vegyületekben lévő energiát lehet villamos energiává alakítani az anyagok kémiai kölcsönhatása segítségével. Mivel az áram előállításához használt vegyületek mesterségesen is előállíthatók, az üzemanyagcella környezetbarát energiaforrásnak számít.

Ezek az áramforrások a jelenleg használatos akkumulátoroknál jóval kisebb méret mellett sokkal több energiát képesek raktározni, de még nagyon szűk körben alkalmazzák. Ha a kereskedelmi forgalomban is megjelenik, az lehetővé teszi a jelenleginél könnyebb, vékonyabb és kisebb laptopok előállítását.

Forrás: Apple
Ennél is vékonyabbak lehetnek a laptopok az üzemanyagcellával

Ha az Apple képes lesz beépíteni a MacBook gépébe az üzemanyagcellát, azzal a jelenlegi készülékeknél nagyságrendekkel hosszabb, akár többnapos, -hetes üzemidőt tud biztosítani az eszköznek egyetlen töltéssel.