Megfenyegette Magyarországot az Anonymous finn szárnya

Vágólapra másolva!
A Klubrádió budapesti frekvenciájának elvesztése és a "demokrácia lebontása" miatt indítanának Magyarország ellen támadást az Anonymous hackercsapat finn szárnyának ismeretlen tagjai.
Vágólapra másolva!

"Klubrádió bezárva. Orbán és a Fidesz elnyomó törvényekkel gyilkolják meg a demokráciát Magyarországon. Kelj fel, Anonymous, itt az idő véget vetni ennek" - áll a felszólítás angol nyelven az Anonymous hacktivista csoport finn szárnyának Twitter oldalán. A csoport következő bejegyzésében még direktebben utal arra, hogy támadást indítanak Magyarország ellen. Még Orbán Viktort is menekülésre szólítják fel az aktivisták.

Forrás: [origo]
A Lulz szánkója elindul Magyarország felé - ígérik a finnek

A támadásnak egyelőre nincs nyoma az Anonymous hivatalos @anonops nevű Twitter felhasználójának falán, és az Anonymous Operation Hungary Facebook csoport hírfolyamában sem utaltak rá. A rendkívül lazán szervezett hacktivistacsoportban azonban könnyen el tudnak terjedni az új támadások, az új bulik, akkor is, ha nem a fő csoport indította azokat. Az AnonFinland fenyegetése ezért nem üres teljesen, bár nehéz megbecsülni, hogy milyen következményekkel jár a hackerek felháborodása.

Félnünk jó lesz

"A hacktivista csoportok nem szoktak ennél többet kommunikálni egy támadás előtt. Elmondják, hogy mi a motiváció, és hozzáfűznek még három szót" - mondta Keleti Arthur IT-biztonsági szakértő. A szakember szerint az Anonymous elve, hogy az embereket nem támadja, így valószínűtlen, hogy felhasználóneveket és jelszavakat hoznának nyilvánosságra a mostani támadás során. Keleti azt sem tartja valószínűnek, hogy lebénításos támadást indítana a kormányzati oldalak ellen az Anonymous, az viszont elképzelhető, hogy a bankszektortól vagy a kormánytól próbálnak dokumentumokat megszerezni és kiszivárogtatni a hacktivisták. A szakértő szerint az országnak akkor sem szabad megkönnyebbülnie, ha a mostani támadás nem valósul meg. Az Anonymousnak voltak akciói a környező országokban, előbb-utóbb Magyarország is sorra fog kerülni.

Az Anonymoushoz és a hasonlóan szerveződő LulzSechez számos emlékezetes fűződik 2011-ből. A csoport az egyiptomi és a tunéziai kormány weboldalai ellen indított támadásokat az arab tavasz során. Később az Anonymousba való beszivárgással dicsekvő HBGary kiberbiztonsági céget hozták kellemetlen helyzetbe a hacktivisták. A csapat legnagyobb akciója pedig a Sony változatos online szolgáltatásainak feltörése, felhasználói listáinak nyilvánosságra hozatala volt, ami komoly kárt okozott a szórakoztatóipari cégnek.