A Transformer név tulaja pereli az Asust

asus transformer prime
Vágólapra másolva!
Legújabb, táblagépként és netbookként is használható számítógépének márkaneve miatt perelte be a Hasbro játékgyártó cég az Asust. A Hasbro szerint a tajvani cég engedély nélkül használja a Transformer Prime márkanevet, amelyet a robotokat felvonultató játékokkal és filmekkel lehet összefüggésbe hozni.
Vágólapra másolva!

A TechRadar brit technológiai hírportál értesülései szerint a Hasbro még a múlt héten perelte be az Asust a cég nemrég piacra dobott androidos táblagépének márkaneve miatt. Az Asus Transformer Prime táblagéphez egy billentyűzetet is lehet kapcsolni, ekkor a masina noteszgéppé alakul át. A Hasbro azért tartja problémásnak az elnevezést, mert a tulajdonában van a Transformer márkanév, amely alatt játékok, filmek és képregények is készülnek, melyek egyik főszereplőjét ráadásul Optimus Prime-nak hívják.

A két ismert név kombinálása a játégyártónál már kivágta a biztosítékot, ezért indított pert az Asus ellen, amelyben azzal vádolja meg a tajvani számítógépgyártót, hogy anyagi haszonszerzés céljából használta fel a Hasbro szellemi tulajdonát, amelyhez nem kérte ki a cég előzetes engedélyét.

Forrás: Asus