Lefagytak a Sony vadonatúj zsebkonzoljai

Vágólapra másolva!
Nem zajlott problémamentesen a Sony új, egyelőre csak Japánban kapható zsebkonzoljának premierje: a vásárlók lefagyó, nem reagáló Playstation Vita masinákra panaszkodnak, a cég szoftverfrissítésekkel orvosolja a reklamációkat.
Vágólapra másolva!

A Playstation Vita a hétvégén jelent meg Japánban, a PSP játékgép utódja egyelőre még csak a szigetországban kapható, a premierje azonban nem zajlott le problémamentesen. A BBC brit közszolgálati médium híradása szerint az új hordozható játékgépet megvásárlók közül sokan panaszkodnak arra, hogy a konzol nem működik megfelelően. Egyesek kezében lefagyott a Vita, mások pedig összeomló programokról és az érintésre nem reagáló érintőképernyőkről számoltak be a közösségi oldalakon. A zsebkonzolból a hétvégi premier óta több mint 320 ezer darabot adtak el az elemzőcégek becslései szerint, a hibákkal kapcsolatban pedig a Sony japán honlapján tájékoztatást adott ki.

Ebben a cég leírja, hogy telefonos ügyfélszolgálatát a problémák miatt a szokásosnál nagyobb számú megkeresés éri, ezért előzetesen is elnézést kérnek a vásárlóktól azért, hogy nem minden esetben tudják azonnal fogadni hívásukat. A vállalat egyben új szoftvert is kiadott a Vitához, valamint közzétett a honlapján egy rövid hibaelhárítási leírást is.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=6fu8yW0apeKL2kmP
Bemutatják a Playstation Vitát

Korábban a Microsoft tévéhez kapcsolható konzolja, az Xbox 360 bevezetését övezték hasonló meghibásodások: a konzol korai példányai az átlagosnál nagyobb számban váltak használhatatlanná az alaplap hibája miatt, ezért a cég kénytelen volt kicserélni őket, a későbbi szériákban azonban már kiküszöbölték a hibát. A PSP-t leváltó Playstation Vitáról részletesen itt olvashat, a játékgép az európai boltokban csak jövő február végén lesz megvásárolható.