Egy másik Mark Zuckerberggel pereskedik a Facebook

Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint egy izraeli online befektető nemrég hivatalosan is Mark Zuckerbergre változtatta a nevét csak azért, hogy nevetségessé tegye az őt perelő közösségi oldalt.
Vágólapra másolva!

A ZDNet amerikai technológiai hírportál értesülései szerint egy Rotem Guez nevű izraeli befektető hivatalosan is Mark Zuckerbergre változtatta a nevét, hogy nevetségessé tegye a világ legnagyobb közösségi oldalát, amely beperelte őt. A hivatalos névcserét követően ugyanis a Facebooknak Mark Zuckerberg ellen kell eljárnia a bíróságon, pedig az amerikai cég alapítóját is így hívják. A már Zuckerberg néven futó, 32 éves Guez egy Like Store nevű vállalkozást működtet, amelytől a kívánt számban lehet lájkokat rendelni pénzért bármilyen bejegyzésre vagy rajongói oldalra. A társaság ezer lájkért ötszáz sékelt, vagyis harmincezer forintnak megfelelő összeget kér el, tízezer darab tetszikre klikkelésért pedig tízezer sékelt számít fel, ami durván hatszázezer forintnak felel meg.

Ez a tevékenység azonban sérti a Facebook felhasználási feltételeit, ezért a közösségi oldal beperelte Guezt. Az izraeli befektető erre reagálva változtatta meg nevét mondván "ha be akarnak perelni, kénytelenek lesznek Mark Zuckerberget perelni." Bár Guez beismerte, hogy a Like Store sérti a Facebook felhasználási feltételeit, állítása szerint számos amerikai cég is kínál hasonló szolgáltatásokat, amelyeket a Facebook nem perelt be.

A Zuckerberg nevet felvevő férfi még januárban perelte be a Facebook izraeli képviseletét, mivel az nem volt hajlandó visszaadni neki egy korábban elkobzott közösségi oldalon lévő fiókját. A Facebook idén szeptemberben perelte be a férfit, és profilja mellett minden általa működtetett rajongói oldalt letiltott, a bíróságon pedig azt akarja elérni, hogy Guez és cége számára tiltsák meg a közösségi oldal használatát.