Ráerőszakolják a netezőkre az új Explorert

Vágólapra másolva!
A Microsoft bejelentette, hogy januártól a Windows XP-nél újabb operációs rendszereken automatikusan feltelepülnek majd az Internet Explorer legfrissebb verziói. A drasztikus lépés ugyan okozhat frusztrációt egyes felhasználóknál, de egyértelműen az internetezők védelmét szolgálja.
Vágólapra másolva!

A cég Windows Update nevű szolgáltatása alapesetben az operációs rendszer legfontosabb komponenseit frissíti, eddig azonban a Microsoft nem tette kötelezővé a felhasználóknak a Windows beépített böngészője, az Internet Explorer frissítését, ez csupán opcionális lehetőség volt.

Januártól a Windows XP-t használók esetében az Internet Explorer 8-as verziójára frissül majd a rendszer az interneten keresztül, az újabb Windows Vista és Windows 7 rendszereket pedig az Internet Explorer 9-es verziójára állítják majd át - tudtuk meg Tóth Andrástól, a Microsoft Magyarország Windows-üzletágának vezetőjétől.

Forrás: [origo]
A Szoftverbázisról is letöltheti a legfrissebb Explorereket

A globális frissítési kampány elsőként Ausztráliában és Brazíliában indul, azt még nem tudni, hogy a magyar felhasználók számítógépei mikor kerülnek sorra az automatikus frissítési kampányban. Tóth szerint ez a megoldás a felhasználók védelmét szolgálja, mivel csak az Internet Explorer 8-as és 9-es verziói tartalmaznak olyan szűrési megoldásokat, amelyek segítségével el lehet kerülni a kártékony kódokat tartalmazó, vagy adathalász támadásokhoz használt weboldalakat.

A rivális Google Chrome és Firefox böngészők esetében már eleve automatikusan történik a frissítés, annak elvégzése legfeljebb egyetlen kattintást igényel a felhasználótól. A lépéssel a Microsoft böngészőjének piaci részesedésén is javíthat. A vállalati felhasználóknak lehetősége lesz blokkolni a böngészők automatikus frissítését, céges környezetben ugyanis előfordulhat, hogy egy helyi szolgáltatás csak régi böngészővel működik. Egy otthoni felhasználó számára az átállás valószínűleg semmilyen hátránnyal nem jár, de ha valakinek kifejezetten a régi verziót kell használnia, a Microsoft honlapjáról letölthet egy olyan programot, amellyel előzetesen blokkolni lehet az automata frissítés aktiválását.