Az EU miatt csúszhat a Motorola mobilcég felvásárlása

Vágólapra másolva!
Az Európai Unió szabályozó testületei felfüggesztették a Motorola Mobility cég felvásárlásával kapcsolatos vizsgálatokat, ezért valószínűleg az előzetes terveknél később olvadhat be a Google-be a mobiltelefonok gyártásával foglalkozó cég.
Vágólapra másolva!

Az Európai Bizottság a múlt héten függesztette fel a Google és a Motorola mobilgyártó egyesülésével kapcsolatos vizsgálatokat azért, hogy ennek lefolytatásához további információkat kérjen a vállalatoktól. A Motorola két évvel ezelőtt választotta külön vállalattá mobiltelefonok gyártásával foglalkozó részlegét az egyéb hálózati berendezésekkel foglalkozó üzletágaktól.

A Google augusztusban jelentette be, hogy felvásárolná az amerikai cég mobiltelefonokat és táblagépeket gyártó részlegét 12,5 milliárd dollárért, melynek során a birtokába kerülne a vállalat több mint tizenhétezer mobil technológiákkal kapcsolatos szabadalma is. Ezek a korábbinál nagyobb védettséget biztosítanak majd a cégnek a riválisok szabadalmi pereivel szemben is. Az Európai Bizottság az eredeti ütemterv szerint január 10-én hozta volna meg döntését az egyesülés engedélyezésével, tiltásával vagy feltételekhez kötésével kapcsolatban, de a vizsgálatok felfüggesztése miatt erre csak később kerül majd sor.