A Facebook hibájából szivárogtak ki Zuckerberg magánfotói

Vágólapra másolva!
A Facebook közösségi portált érintő, a keddi nap során felmerülő szoftverhiba miatt kikerültek az internetre az oldalt alapító Mark Zuckerberg magánjellegű fényképei.
Vágólapra másolva!

A program meghibásodása miatt átmenetileg lehetővé vált, hogy néhány esetben védett képek váljanak elérhetővé a felhasználókról - ismerte el kedden a portál. A rést azóta átmeneti megoldással sikerült "befedni".

Amerikai sajtóértesülések szerint mindössze egy apró trükkre volt szükség ahhoz, hogy privát tartalom váljon hozzáférhetővé. Ha sértő képként jelentettek egy felhasználóról feltöltött publikus felvételt, akkor előfordulhatott, hogy szoftverhiba következtében az adathalászok hozzáfértek privát fotókhoz is. "Volt, amikor bevált, volt, amikor nem" - jegyezte meg többek közt a Forbes magazin. A közösségi oldal üzemeltetői gyorsan javították a hibát, így most már nem lehet meglesni a rejtett képeket.

A Facebook most már több mint 800 millió felhasználót számlál, és régóta vita folyik az adatok biztonságáról. Sokak szerint nem meglepetés, hogy ezúttal magáról Zuckerbergről is nyilvánosságra kerültek fotók. A képek némelyikén a milliárdos alapító főzés közben, egy tyúkkal a kezében látható.