Senki nem fog átállni Windows 7-ről a 8-ra

Vágólapra másolva!
Az IDC elemzőcég várakozásai szerint szinte senki nem fogja Windows 7-et használó számítógépét Windows 8-ra átállítani, mivel a Microsoft új operációs rendszerének leglátványosabb újdonságai csak teljesen új hardvereszközökön lesznek elérhetőek.
Vágólapra másolva!

A Windows 8 hivatalos megjelenési ideje még nem ismert, de az amerikai elemzőcég arra számít, hogy jövő augusztusban lesz elérhető a Microsoft legújabb operációs rendszere - adta hírül a ZDNet amerikai technológiai magazin. Az IDC prognózisai szerint a jelenlegi számítógépén Windows 7-et használók közül szinte senki nem fog átállni a Windows 8-ra annak ellenére, hogy az új rendszer hardverigénye nem magasabb elődjénél. A meglévő számítógépen egész egyszerűen nem kínál elég újdonságot a szoftver - vélik az IDC szakértői.

A Windows 8-ban debütáló új, Metro nevű felület csak érintőképernyős laptopokon és tableteken működőképes, ez utóbbiak eladásai azonban az IDC szerint 2012-ben minimálisak lesznek - írja a ZDNet. A lap egy másik elemzőcéget, a Forrester Researchöt is idézi, amely szerint a Windows 8-at futtató táblaszámítógépek olyannyira késve érkeznek a piacra, hogy esélytelen nyerniük az iPad, az androidos készülékek vagy az Amazon táblagépeivel szemben.