Nem megvett, hanem átvett egy céget a Facebook

Vágólapra másolva!
A korábbi hírekkel ellentétben a Facebook nem felvásárolta a helymegosztó szolgáltatásokat kínáló Gowalla céget, hanem felvette annak alkalmazottait magához. A Gowalla szolgáltatásai ezért a jövő év elején bezárnak.
Vágólapra másolva!

A BBC brit közszolgálati médium értesülései szerint a Facebook hétfőn bejelentett bővülési stratégiája részeként alkalmazza a Gowalla alapítóit és egyes fejlesztőit saját alkalmazottaiként januártól. Ennek eredményeként a a Foursquare-rel sikertelenül versenyző Gowalla szolgáltatásai január végén bezárnak.

A Facebook a hét elején hirdette meg, hogy a jövő év elején New Yorkban saját szoftverfejlesztő központot létesít, és több ezer fővel kívánja bővíteni alkalmazottainak számát. A közösségi hálózatot működtető cég a CNN által kiszivárogtatott pletykákra reagálva közölte, hogy nem felvásárolta a Gowallát, hanem a rivális cég kulcsembereit vette át saját alkalmazásba.

A közösségi oldal közlése szerint így nem kerülnek a Facebook birtokába a Gowalla szolgáltatás, vagy az annak működtetéséhez használt technológiák, és a felhasználók adatai sem. A CNN értesülései szerint az átvett fejlesztők a Facebook még nyáron bejelentett új, Timeline nevű szolgáltatásának tökéletesítésének fognak dolgozni. Ez a felhasználók emlékeinek egyszerű áttekintését teszi lehetővé: bár szeptemberi bemutatásakor Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója úgy fogalmazott, hogy a Timeline néhány héten belül elérhetővé válik, a funkciót azóta sem aktiválták a legtöbb felhasználónál.