Szuperchip kerülhet az új Galaxy S okostelefonba

Vágólapra másolva!
Két gigahertzes sebessésével jelenleg kapható társainál jóval nagyobb teljesítményt nyújt a Samsung új, okostelefonokba szánt kétmagos processzora, amely valószínűleg a Galaxy S készülék legújabb változatában és táblagépeken is megtalálható lesz.
Vágólapra másolva!

A dél-koreai gyártó új lapkája az Exynos 5250 típusjelzést viseli, és minden jelenleg kapható, okostelefonban vagy táblagépben alkalmazott chipnél nagyobb számítási teljesítményt biztosít. A TechRadar című brit online technológiai magazin szerint az új processzorral szerelik majd fel a Samsung felsőkategóriás okostelefonja, a Galaxy S jövőre megjelenő új, S3-as verzióját is.

A gyártó szerint a lapka négyszer nagyobb teljesítményre képes mint elődje, és a full-HD-nál is nagyobb, 2560x1600 pixeles felbontású képernyőt is képes kiszolgálni akár 3D-s üzemmódban is. Ez a felbontás már egy negyven-ötven colos plazmatévén is jól mutatna, ha pedig táblaszámítógépeken tudják megvalósítani, az a képminőség jelentős javulását eredményezi majd.

Az új Exynos-lapkát okostelefonok mellett táblaszámítógépekbe is beszerelik majd, bár megjelenését követően mindkét terméktípusnak csak a legfelső, drága szegmensében lesz megtalálható. A lapka sorozatgyártása a jövő év közepe tájékán kezdődik meg.