Az új világrend ellen tiltakoznak az ENSZ-hackerek

Vágólapra másolva!
ENSZ-tisztviselők e-mail címeit és jelszavait tette közzé a Pastebin szövegmegosztó oldalon a Teampoison hackercsoport. Az ENSZ illetékese szerint a támadók csupán régi adatokat szereztek meg.
Vágólapra másolva!

Az ENSZ Fejlesztési Programjától (UNDP) származik az internetre kiszivárgott száz felhasználónév és jelszó többsége. Az adatokat a Teampoison nevű hackercsapat szerezte meg és hozta nyilvánosságra. A BBC szerint a csapat az ENSZ tevékenységével volt elégedetlen, ezért támadták meg a szervezetet.

A Fejlesztési Program szóvivője szerint a támadók az UNDP egyik régi szerverére bukkantak rá az interneten, és arra jutottak be. A közzétett adatok is 2007-ből származó információkat tartalmaznak. Bár a kiszivárgott jelszavaknak ma már nem lehet hasznát venni, az incidens után az UNDP megkereste a szervert, és leválasztotta a hálózatról a gépet.

A Pastebin szövegmegosztó oldalra feltöltött e-mail címek és jelszavak mellé kommentárt is fűztek a hackerek. A szöveg szerint a Teampoison azért szánta el magát a támadásra, mert az ENSZ "az Új Világrend bevezetésén munkálkodik". A csoportnak nem ez az első látványos akciója, korábban a Blackberry mobilkészülékeket gyártó Research In Motion weboldala ellen intéztek támadást, előtte pedig Tony Blair személyes adatait hozták nyilvánosságra.