Visszakerül a boltokba a Samsung Galaxy Tab Ausztráliában

Vágólapra másolva!
Egy ausztrál bíróság feloldotta a Samsung legújabb Galaxy Tab táblaszámítógépére az Apple keresete miatt kimondott ideiglenes értékesítési tilalmat.
Vágólapra másolva!

Ausztrália a Samsung Galaxy Tab 10.1 táblaszámítógépre októberben mondta ki az ideiglenes értékesítési tilalmat az Apple szellemi tulajdon sérelmére hivatkozó keresete miatt. A sydney-i bíróság a tilalom eltörlését elrendelő végzés érvénybe léptetését péntekig elhalasztotta, lehetőséget adva ezáltal az Apple-nek, hogy a legfelsőbb bíróságnál kérelmezze az értékesítési tilalom meghosszabbítását. A Samsung szóvivője szerint a bíróság döntése az Apple vádjainak megalapozatlan mivoltát bizonyítja.

A Samsung és az Apple között mintegy harminc peres eljárás van folyamatban a világ tíz országában. A két vállalat kölcsönösen szabadalmi jogok megsértésével vádolja egymást. Viszonyuk akkor mérgesedett el, amikor az Apple az idén áprilisban iPhone és iPad készülékei kivitelezési és stílusjegyeinek lemásolásával vádolta meg a dél-koreai elektronikai vállalatot.

A Samsung ellenkeresetet nyújtott be az Apple kezdeményezésére a Galaxy Tab 10.1 táblagépre Németországban kimondott értékesítési tilalom ellen is. A Samsung mobil adatátviteli technológiai szabadalom sérelmére hivatkozva keresetet nyújtott be emellett Japánban, Ausztráliában, Olaszországban és Franciaországban is az Apple iPhone 4S okostelefon-készülék értékesítésének betiltására.