Steve bácsi egész nap sorbaállt az új iPhone-ért

iphone 4s
Vágólapra másolva!
Bűvész, hoszteszek és drum'n'bass-es hatásokat mutató néptáncbemutató közepette elindult az iPhone 4S kereskedelme hazánkban a T-Mobile-nál. Az első vásárló villámgyorsan, alig nyolc perc alatt jutott hozzá a telefonjához, de első helyéért Steve bácsi nevű rokona csütörtök reggel óta várakozott a Westend bevásárlóközpontban lévő üzletben. Az új okostelefon premierjén sorban állók közül sokan emlékeztek az Apple nemrég elhunyt vezetőjére, Steve Jobsra is.
Vágólapra másolva!

Csalafintaságok sora kellett ahhoz, hogy az ember megszerezze az első Magyarországon eladott iPhone-t. A Westendben található T-Pont elé már csütörtök reggel negyed kilenckor beállt az első sorban álló, Steve bácsi, aki azonban csak rokonainak tartotta fent a helyet. A család csak később, négy körül érkezett meg a sorba, és az ácsorgást idő előtt feladó második és harmadik sorbanálló bilétáját is megszerezték.

A hosszú, a többség számára délután óta tartó várakozást Harsányi Levente próbálta izgalmasabbá tenni azzal, hogy iPhone-kiegészítőket, tokokat sorsolt ki a közönség között. Az Apple termékbemutatóit fémjelző sor csak éjfél előtt állt össze, addig csak sorszámozott bilétáikról lehetett felismerni a sorakozókat. A kijelzőn lepergő utolsó tíz másodpercet már hangosan számolta vissza a tömeg, hogy aztán elkezdődhessen az iPhone 4S hazai fogalmazása.

Nézze meg, mi történt az iPhone 4S hazai premierjén!

Jobsra emlékeztek a sorban állók

Bár a sorban nem mindenki az Apple-vezér frissen megjelent életrajzát olvasgatta iPadjén - a könyv magyar kiadására még közel egy hónapot kell várni - a Steve Jobs közelmúltbéli halála felett érzett fájdalom jelen volt a rendezvényen. Egy kisebb csapatnyi ember viselt "Köszönjünk neked, Steve Jobs!" feliratú pólót. Az általunk megkérdezett rajongó az iPhone-on keresztül ismerte meg az Apple világát, és a valóban használható okostelefont megálmodó zsenit tisztelte Jobsban.

Kívülről nézve talán csak ráncfelvarrásnak, apró tuningnak tűnnek az iPhone 4 és az iPhone 4S közti különbségek. Az újabb készülékbe kétmagos processzor, jobb kamera került, valamint csak ezen működik a cég élőbeszédet is megértő személyi titkári funkciókat ellátó, bár magyarul nem tudó szoftvere, a Siri. Az iPhone-ért sorakozók szerint azonban megéri váltani az alig egyéves készülékről is. Az este sztárja mindenképpen az angol, német és francia nyelven értő Siri volt, a legtöbben emiatt akarták lecserélni korábbi iPhone-jukat. Akadt azonban olyan sorban álló is, aki régebbi, "mások által okosnak mondott" Nokiájáról fog átköltözni az éjszaka megvásárolt Apple okostelefonjára. A telefonok nagy harca nem változott az éjjel, androidos dezertőrök nem tűntek fel a sorban.

Tíz- és húszezerért is hazavihető az iPhone 4S a legdrágább tarifacsomagokkal

Az iPhone 4S készülék 16 gigabájtos változatát a legolcsóbban, húszezer forintos áron akkor vihetik el új előfizetéssel az ügyfelek, ha 17 690 forintos havidíjú Ikon 600 csomagra, vagy a 16 ezer forintot kóstáló MédiaMánia XL díjcsomagokra kétéves hűséget vállalnak. Az előbbi csomag 4 gigabájt adatforgalmat, 600 perc lebeszélhető belföldi hívást és 400 hálózaton belüli SMS-t tartalmaz, az utóbbi pedig 2 gigabájt internetet, 1000 darab, belföldön kiküldhető SMS-t és 40 órányi mobiltévé-elérést foglal magában. Domino feltöltőkártyával a készülék 185 ezer forintba kerül a T-Mobile-nál.

Csütörtök éjféltől a T-Mobile mellett a Vodafone kínálatában is megjelent az iPhone 4S készülék, de ez a társaság nem szervezett ünnepélyes premiert, csak webes boltjában tette elérhetővé a készüléket, és annak árait is csak néhány órával a premier előtt publikálta. Ennél a szolgáltatónál az iPhone 4Gs tízezer forintért elvihető, ha valaki a legdrágább, 21 ezer forintos havidíjú Mátrix 7 díjcsomagot választja 2 év hűséggel. Ebben 1200 perc belföldi beszélgetést vagy ennyi darab SMS-t és két gigabájt adatforgalmat tartalmaz. Alacsonyabb havidíjú csomaggal, azonos hűség mellett az iPhone 4S ára eléri a 130 ezer forintot. Olcsóbb tarifával, egy év hűséggel és öt-nyolcezer forintos havi részletfizetés mellett a készülék 20-35 ezer forintért vihető haza. Feltöltőkártyával a Vodafone 195 ezer forintért kínálja az új iPhone-t.

Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt., egyúttal a T-Mobile tulajdonosa.