Az űrbe is eljutnak az Angry Birds madarai

Vágólapra másolva!
A Föld gravitációs mezeje sem képes megállítani az Angry Birds játék madarait. Hamarosan a Nemzetközi Űrállomáson is megjelennek az év sztárjátékának hősei.
Vágólapra másolva!

Az ISS fedélzetére először két iPad táblagép érkezik az űrállomás készleteinek feltöltését célzó következő küldetéssel - adta hírül a Space.com. Nem tudni, hogy az iPadeken rajta lesz-e az Angry Birds, de valószínűnek tűnik, hogy az űrkutatás irát érdeklődő Rovio játékfejlesztő műhely nem hagyja ki a lehetőséget. Később pedig egy piros plüssfigurát is fellőnek az űrbe. Míg a tabletek ember nélküli misszióval jutnak fel, a figurát az a három űrhajós viszi magával, aki november 13-án indul el az ISS-re.

Forrás: angrybirds.hu
Minden országot és mobileszközt meghódított a Rovio játéka

Az október legvégén induló Progressz orosz teherűrhajóval útra kelő két iPad lesz az első Apple táblagép az űrben. IPodból és iPhone-ból azonban már van néhány darab az ISS-en. Később akár rendszeres vendég is lehet az iPad az űrrepüléseken, a NASA több táblagépet is tesztel, hogy kiderítse, melyik teljesít a legjobban a földitől jelentősen eltérő körülmények közepette. Egyelőre még nem jutottak döntésre, jövőre azonban valószínűleg kihirdetik, melyik tablet a legjobb űrhajón való használatra.

A vörös madárfigurához nem kötődik hasonló tudományos program, bár valószínű, hogy az űrhajósok megpróbálnak majd Angry Birds-pályát építeni neki a súlytalanság állapotában. A plüssfigurát Anton Skaplerov kozmonauta viszi magával kabalaként. A madár egy feladatot mégis ellát majd, lebegéssel jelzi, ha az űrhajósok átlépték a világűr határát. A kabalát Skaplerov ötéves kislánya választotta apjának.