Számít a trollokra Obama új Tumblr oldalán

Vágólapra másolva!
Barack Obama elnök a Facebook és a Twitter után újabb közösségi szolgáltatást használ fel online kampányában, hétfőn saját Tumblr-oldalt nyitott. Stábja a szájt jellegéből adódóan eleve számít az internetes trollok megjelentésére, de nem tart tőlük, pedig néhány éve már legyőzték Obamát.
Vágólapra másolva!

Barack Obama 2008-as választási győzelmében jelentős szerepet játszott az, hogy kampánystábja nagyon tudatosan és profi módon használta a közösségi oldalakat, a Twittert és a Facebookot is. Az újraválasztásáért kampányba induló Obama a győzelem érdekében újabb online fegyvert vet be: saját oldalt indított a Tumblr-en.

Vicces videókkal és érdekes képekkel kell versenyeznie Obamának

Ez a közösségi oldal egy hagyományos blogszolgáltatás és egy mikroblog hibridje, amely a világ száz leglátogatottabb oldalai közé tartozik. Bárki regisztrálhat, és saját ízlése szerinti Tumblr-oldalt hozhat létre rajta, amelyre a többi felhasználó a Twitterhez hasonlóan követőként feliratkozhat.

Forrás: [origo]
Itt nézheti Barack Obama Tumblrje

A beágyazott képet, hangot, zenét videót vagy szöveget tartalmazó bejegyzéseket a feliratkozók utánközölhetik és kommentárokat fűzhetnek ezekhez, amelyek saját oldalukon megjelennek, ahol az ő ismerőseik saját kommentárjukkal megspékelve továbboszthatják azokat. Egy-egy post - javarészt vicces videók, érdekes képek - publikálása így rengeteg felhasználót késztet véleménynyilvánításra.

Számítanak a trollokra

A TechRadar című brit technológiai hírportál szerint a BarackObama.tumblr.com-on indult elnöki mikroblogon közzétett tartalmakkal Obama kampánystábja saját történeteik megírására ösztönzi a felhasználókat.

Mivel a Tumblren alapvetően vicces tartalmak jelennek meg, a Harper Reed technológus által támogatott kampánystáb is számít az internetes trollok megjelenésére: "A trollok köztünk vannak, ezt tudjuk. Mi csak azt kérjük, hogy mindenki emlékezzen rá, hogy mi is emberek vagyunk - elég jók - és arra, hogy mindenkinek az anyukája azt szeretné, hogy gyereke illedelmesen viselkedjen."- áll az Obama Tumblr nyitóüzenetében.