Az sms mellett pénzt is küldhetünk a mobillal

Vágólapra másolva!
A Cellum nevű magyar cég által kifejlesztett technológiát választotta a mobiltelfonba épített bankkártyáihoz a MasterCard. A mobilos fizetés iPhone-on, Androidon, Windows Phone-on és SIM kártyába épített alkalmazásként is elérhető.
Vágólapra másolva!

A mobilba épített bankkártya a jövőben lehetővé teszi, hogy ugyanúgy küldhessünk pénzt a telefonunkkal, ahogy sms-t vagy fotót küldünk ismerőseinknek. A piaci várakozások szerint az újítás leválthatja a sorbanállással befizethető csekkeket, csökkentheti a készpénzforgalmat és a hagyományos plasztik alapú bankkártyák szerepét is. A Magyar Nemzeti Bank tanulmánya szerint évente százmilliárdos megtakarítást lehetne elérni a pénzforgalom hatékonyságának javításával.

A MasterCard Mobile nevű alkalmazás európai premierjére hazánkban kerül sor. A bankkártyatársaság fizetési megoldásának technológiáját a Cellum szállítja majd. A szolgáltatás bevezetésében a Magyar Telekom és a Telenor, a bankok közül pedig az FHB Bank vesz részt.

A magyar fejlesztők által készített alkalmazással egyszerűen és gyorsan a telefonra lehet "másolni" a bankkártyát, és könnyen lehet vele fizetéseket indítani. A szoftver az egyenlegfeltöltéstől kezdve a csekkbefizetésen át egészen az elektronikus vásárlásig minden funkcióra alkalmas. A Cellum által kidolgozott QR kód alapú rendszer pedig a kereskedők számára is kényelmessé teszi a fizetést.

Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.