Magyarországnyi iphone-os van Kínában

Vágólapra másolva!
Több mint tízmillió kínai használ iPhone-t, pedig a China Mobile telekommunikációs szolgáltatónak nincs is megállapodása az Apple-lel - nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek Wang Jianzhou, a cég igazgatója.
Vágólapra másolva!

A kínai telekommunikációs szolgáltató tárgyalásokat kezdett ugyan az Apple-lel arról, hogy az iPhone-ba támogassa a nagy sebességű kínai mobilnet szabványt, a legújabb, iPhone 4S készülék azonban nem tudja még kezelni a TD-LTE nevű hálózatot.

"Egyelőre nem állapodtunk meg az Apple-lel" - mondta Wang a genfi ITU World telekommunikációs szakkiállításon. Az Apple azt ígérte meg a kínaiaknak, hogy az LTE-képes készülékek megjelenésekor az ő hálózatukon is működni fog az okosmobil, ám a részleteket még nem tárgyalták meg. A China Mobile többször tárgyalt Steve Jobsszal a következő generációs kínai mobilhálózatról, amelynek tesztjei hamarosan megkezdődnek.

A kínai telekommunikációs szolgáltatónak több mint 630 millió előfizetője van, amelyek közül egy magyarországnyian használnak Apple mobilokat. Az ügyfelek nagy része nem netezik a készülékén, csak sms-ezésre és telefonálásra használja. A három kínai mobilszolgáltató mindegyike az ügyfelenkénti bevétel csökkenésével küzd. Az iPhone több piacon képes volt már mobilnetezésre sarkallni az embereket, a China Mobile abban reménykedik, hogy ez Kínában sem lesz máshogy.

A szolgáltatók közül egyedül a China Unicorn nevű szolgáltató kínálatában található meg az iPhone. Az Apple-boltokból megvehető, szolgáltatófüggetlen készülékeknek köszönhetően azonban a China Mobil hálózatán is megjelentek az iphone-osok.