2013-ban érkezhet az új Xbox játékgép

Vágólapra másolva!
Két év múlva kerülhet a boltokba az Xbox 360 konzol utódja, a Microsoft harmadik játékgépe - számolt be egy videojátékok fejlesztésével foglalkozó Develop online magazin.
Vágólapra másolva!

Az online magazin értesülései szerint a Microsoft a 2013-as E3 videojátékos kiállításon tervezi bemutatni az új konzolt, amely valószínűleg még ugyanabban az évben a boltokba kerül karácsony előtt, de az is lehetséges, hogy premierje 2014-re csúszik. A lap szerint több cég már megkezdte a munkát az Xbox következő generációján futó játékok fejlesztésén olyan teszthardvereken, amelyeket a Microsoft bocsátott rendelkezésükre.

A Develop egyébként több forrásból, többek közt chipgyártóktól szerezte az információit. A CNet informatikai hírszájt reálisnak tartja a 2013-as premiert, mivel a jelenleg kapható modell, az Xbox 360 akkorra már nyolc éve lesz a piacon. Az első, 2001-ben a Playstation 2 riválisául szánt Xboxot négy év után cserélte le a Microsoft egy új modellre, de ez a lépés üzletileg nem volt kifizetődő, az előző modell mérsékelt sikere miatt kényszerült rá a cég.