Visszalő a játékosra a világ legjobb fps-szimulátora

battlefield 3
Vágólapra másolva!
A brit Channel 5 tévéadón futó The Gadget Show című műsor alkotói professzionális fps-szimulátort építettek 170 millió forintnak megfelelő összegből: a Microsoft Kinect szenzorát és több projektort használó berendezésben a játékonak valóban mozognia és céloznia kell, az ellenfelek paintball-lövedékekkel imitált lövései pedig becsapódnak a testébe.
Vágólapra másolva!

A tévések csapata által megépített professzionális szimulátor a jövő héten megjelenő, élethű katonai lövöldözős játékot, a Battlefield 3-at futtatja, amelyet annak fejlesztői premier előtt bocsátottak az építők rendelkezésére. A nem kevesebb, mint 170 millió forintnak megfelelő összegből megépített szimulátor képét projektorok vetítik a speciálisan kialakított, négy méter magas, kilenc méteres kerületű vászonra, amely körbeveszi a játékost. Bár a látótér csupán száznyolcvan fokos, a szenzorok érzékelik, hogy a játékos melyik irányba néz, és mindig arra forgatják a vászonra vetített képet - így a virtuális térben küzdő katona akár azt is megnézheti, mi zajlik a háta mögött.

Műtalaj viszi át a lépéseket a virtuális térbe

A játékos mozdulatait az eredetileg Xbox 360 konzolhoz kiadott, de az építők által módosított, PC-hez kapcsolt Kinect kamerák érzékek, a lépések nagyságát, irányát és sebességét pedig egy svéd cég által kifejlesztett, speciális görgőkkel felszerelt, kvázi helybenjárást biztosító padló viszi át a virtuális térbe.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=oTNwWyNuiAKABmRV

A profi fps-szimulátor premier előtti bemutatója

E két technológia ötvözésével a játékos szinte száz százalékban úgy irányíthatja a játékot, ahogy a való életben tenné: le kell guggolnia, ha fedezékbe bújna, és egy vezeték nélküli játékfegyverrel tud célozni a kivetített képen megjelenő ellenfelekre.

Érzi a játékos, ha eltalálják

A profi fps-szimulátorban nincs helye vakmerősködésnek sem, mivel a szimulátor képernyője alatt paintball-fegyvereket helyeztek el, amelyek mindig abból az irányból indítják festékpatronos lövedékeiket, ahonnan a játékbeli ellenfelek is tüzelnek, így a játékos jócskán megérzi, ha az ellenfél eltalálja.

Az élményt tovább fokozták a szimulátor készítői ledes fényforrásokkal, amelyek a padlót mindig a játéktéren zajló eseményekhez passzoló színekkel világítják meg. A The Gadget Show professzionális fps-szimulátor működését bemutató epizódja hétfőn, egy nappal a Battlefield 3 játék premierje előtt lesz látható a brit Channel 5 adón, de valószínűleg az ismert videomegosztókra is felkerül majd a műsor.