Publikálta az iPhone 4S árait a T-Mobile

iphone 4s topsztori
Vágólapra másolva!
Az iPhone 4S alapváltozata a legnagyobb díjcsomagra hűséget vállalva húszezer forintos árért vihető haza, az előző iPhone 4 modell új, 8 gigabájtos változatát viszont nullaforintos konstrukcióban is kínálja a cég. Az Apple webboltjában a készüléket kártyafüggetlenül százkilencvenezer forintért lehet előrendelni.
Vágólapra másolva!

A T-Mobile bejelentése szerint a cég honlapján október 21-étől lehet előrendelni az új iPhone-t, amelyet személyesen elsőként október 28-án 0 órától lehet majd megvenni a társaság budapesti Westend bevásárlóközpontban lévő üzletében, valamint Győrben, Pécsen és Szegeden a helyi Árkád üzletközpontok T-pontjaiban. A hazai szolgáltatók közül a Vodafone kínálatában lesz még elérhető a készülék ugyancsak 28-ától, de ez a társaság még nem publikálta a készülék várható árait, csak azt, hogy az előző generációs modellekét csökkenti.

Gyorsabb és többet tud elődjénél, de ugyanúgy néz ki

A hónap elején bemutatott iPhone 4S-t elődjével ellentétben már kétmagos processzorral szerelik fel, ami az energiatakarékos és gyors működést szolgálja. A készülék 8 megapixeles állóképeket, és 1080 p (full-HD) felbontású videót tud rögzíteni, és a telefonon az iOS szoftver legújabb, 5.0-s változata fut. Ez az iCloud nevű szolgáltatáson keresztül minden fontos adatot le tud menteni egy távoli szerverre, így az összes beállítás, telefonszám, üzenet és fotó visszaállítható egy új készülékre hiba vagy elvesztés esetén. Az új modellből már csak egy, a GSM és CDMA hálózatokon egyaránt működőképes változat készül, és támogatja a legmodernebb Bluetooth-szabványt is, viszont a szupergyors letöltést biztosító 4G-s technológiákat nem. A készülék fejlett hangvezérlési funkciókkal is rendelkezik, például valutát tud váltani, találkozókat rögzíteni a naptárban, vagy online kereséseket végrehajtani, ez a funkció azonban nem érhető el magyarul, csupán azok tudják használni, akik akcentus nélkül beszélnek angolul, németül vagy franciául.

Kártyafüggetlenül közel kétszázezer forintba kerül

Azok, akik semmilyen hűségszerződést vagy kötöttséget nem akarnak vállalni a készülékvásárlással, az Apple nemrég indított magyar webboltjában 190 ezer forintért wehetik meg az iPhone 4S 16 gigabájtos változatát, a 32 gigabájtos 223 ezer forintba kerül, a 64 gigabájtosért pedig 255 ezer forintot kér a cég. Ugyanitt az előző iPhone 4 8 gigabájtos változatban 155 ezer forintért kapható, a kettővel korábbi 3GS modellért pedig 112 ezer forintot kérnek.

Forrás: Apple

A T-Mobile-nál húszezertől indul az ár

Az iPhone 4S készülék16 gigabájtos változatát a legolcsóbban, húszezer forintos áron akkor vihetik el új előfizetéssel az ügyfelek, ha 17 690 forintos havidíjú Ikon 600 csomagra, vagy a 16 ezer forintot kóstáló MédiaMánia XL díjcsomagokra kétéves hűséget vállalnak. Az előbbi csomag 4 gigabájt adatforgalmat, 600 perc lebeszélhető belföldi hívást és 400 hálózaton belüli SMS-t tartalmaz, az utóbbi pedig 2 gigabájt internetet, 1000 darab, belföldön kiküldhető SMS-t és 40 órányi mobiltévé-elérést foglal magában.

A legmagasabb kategóriájú díjcsomagok választása esetén a 32 gigabájtos iPhone 4S 49 900 forintba, a 64 gigabájtos változat pedig 69 900 forintba kerül. Egy év díjcsomagra és előfizetésre vonatkozó hűséggel százezer forintra nő a 16 gigabájtos 4S készülék ára a T-Mobile-nál, Domino feltöltőkártyás csomagban pedig 185 ezer forintért lehet majd hazavinni, míg a cég honlapja szerint listaáron, vagyis új előfizetés és hűség nélkül a telefon ára 189 700 forint a társaság honlapja szerint.

Ugyanezekkel a díjcsomagokkal az előző, iPhone 4 készülék 8 gigabájtos változata két év hűség vállalása esetén 0 forintért már október 21-étől is elvihető, egy év előfizetésre és díjcsomagra vonatkozó hűség mellett viszont hetvenezer forintot kérnek érte. Domino feltöltőkártyával az iPhone 4-es 150 ezer forintért kapható. A 16 gigabájtos változat Dominóval 170 ezer forintba kerül, egy év hűséggel, külön díjcsomag megrendelése nélkül viszont csak 150 ezer forintot kérnek el érte. Továbbra is elérhető a kínálatban a kettővel korábbi modell, az iPhone 3GS is, amely 8 gigabájtos változatban nulla forintos konstrukcióban (díjcsomagokra két éves hűséggel) is elvihető, egy év hűségszerződés esetén 95 ezer forintot kérnek érte, Dominóval pedig 110 ezer forintért vihető el.

Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa, a Magyar Telekom Nyrt. egyúttal a T-Mobile tulajdonosa.