Ballmer: Informatikusnak kell lenni az Android használatához

Vágólapra másolva!
Informatikusnak kell lenni, hogy az ember egy androidos készüléket használjon - mondta a Windows Phone 7 konkurenciájáról Steve Ballmer, a Microsoft vezetője.
Vágólapra másolva!

A San Franciscó-i Web 2.0 Summit konferencián illette kritikával a Google mobilos rendszerét használó telefonokat Steve Ballmer. A kirohanás a program része volt, a Microsoft igazgatóját felkérték, hogy mondja el, miért vonzóbb a Windows Phone 7 a lényegesen jobban fogyó androidos készülékeknél.

"Egy windowsos mobil használatához nem kell informatikusnak lenni, míg egy androidoshoz igen. Nehezen izgatnak fel az androidos készülékek" - mondta Ballmer a konkurens operációs rendszerről. Az Apple iPhone-jairól azonban már sokkal jobb véleménnyel van. "Az Apple jó versenytárs, de teljesen másfajta" - fogalmazott a Microsoft vezetője.

Forrás: [origo]
Az iPhone-nál is jobbnak tartja a Microsoft okostelefonját Steve Ballmer

A vezérigazgató meg is dicsérte az Apple által bevezetett legfrissebb kényelmi funkciót, a szóban elhangzó utasításokat értelmező és teljesítő Siri nevű szoftvert. A program képes új találkozókat felvenni a naptárba, információkat keresni az interneten és telefonhívásokat indítani, csak meg kell kérnie erre a felhasználónak.

Ballmer úgy véli, hogy a Windows Phone 7-es készülékek jobbak az iPhone-nál, mert szem előtt tartják a felhasználó vágyait. "Az iPhone és a Windows okostelefont is jó érzés kézbe venni, mindkettő gyönyörű. Amikor azonban használatba veszed a windowsos készüléket, az adataid ott vannak előtted, nem kell ikonok tengerén kereszülnavigálni" - mondta a Microsoft vezére.

Azt Steve Ballmer is látja, hogy az árversenyt egyelőre elvesztik a Windows Phone 7-es készülékek az androidos mobilokkal szemben. A vezető szerint szükség van olcsóbb modellekre, hogy elterjedjen az operációs rendszer. Azt azonban cáfolta, hogy olyan saját készüléken dolgoznának, amelyet az iPhone versenytársának szán a Microsoft.