Minden felületet érintőképernyővé változtatna a Microsoft

Vágólapra másolva!
A cég kutatócsapata által kitalált OmniTouch nevű technológia egy apró lézerprojektorral és egy gomb méretű kamerával fog működni, és minden sík felületből képernyőt csinál.
Vágólapra másolva!

Sem drága kijelzőt, sem sérülékeny érintőpanelt nem tartalmaz a Microsoft által kikísérletezett OmniTouch-technológia. A jövő kütyüi beépített lézerprojektorukkal bármilyen felületre ki tudják majd vetíteni képüket. Azt pedig a projektor mellé szerelt kamera állapítja meg, hogy hová kattintottunk, mit érintettünk meg a felületen.

Az OmniTouch-eszközök jelenleg még óriásiak. Maga a kameramodul is nagyobb, mint egy okostelefon, a jövőben azonban egy gyufásdoboz méretű darabba is be tudják építeni a két eszközt. A kijelző nélküli okos eszközök bármilyen felületen meg tudják jeleníteni a képüket. Vetíthetünk velük gyorsan megtekintendő térképet a tenyerünkre, bevásárlólistát a bolt polcára, vagy akár teljes kijelzőnyi méretű képet az asztalunk mögötti falra.

A Microsoft másik ötlet szerint a kütyüket ki sem kellene vennünk a zsebünkből. A cég kutatói olyan szenzorokat szerelnének az eszközeinkbe, amelyek a ruhán keresztül is érzékelik az ujjunkat. A készülék a giroszkóp segítségével állítaná be a kép helyzetét, így lehetne anélkül telefonszámokat bevinni az érintőbillentyűzeten, hogy a képernyőre néznénk.