Facebookos gyűlölködésért került börtönbe a futballdrukker

Vágólapra másolva!
Nyolc hónapot kell a rácsok mögött töltenie egy büntetett előéletű  futballdrukkernek, amiért a Facebookon gyűlölködő üzeneteket tett közzé.
Vágólapra másolva!

A 28 éves, Glasgow-i Stephen B-t egy másik ügy miatt nemrég engedték ki a börtönből, ahol egyéves büntetését töltötte. Korábbi balhéi miatt a férfi öt évig nem látogathat futballmérkőzéseket sem. A BBC brit közszolgálati médium szerint a férfi a Celtic nevű skót focicsapat edzőjére, és általánosságban a katolikus emberekre tett gyűlölködő megjegyzéseket egy facebookos rajongói oldalon. Bejegyzéseiben többek közt a Celtic rajongóinak halálát kívánta és becsmérelte azokat azt a csapat edzőjével és a katolikus pápával együtt.

A - Skóciában a bíró funkcióját betöltő - Bill Totten seriff a BBC-nek úgy nyilatkozott, hogy az ítélettel elrettentő példát akarnak statuálni a gyűlöletbeszéd ellen, amely szemlélteti, hogy Glasgowban és Skóciában nem tolerálják az ilyesmit. A szokásosnál súlyosabb ítélet meghozatalában az is szerepet játszott, hogy a férfi eleve büntetett előéletű volt, tehát nem első alkalommal került összetűzésbe a törvénnyel.