Sokszoros áron is kelendő az új iPhone

Vágólapra másolva!
Bár Kínában még hivatalosan be sem mutatták az iPhone 4S-t, a PC World beszámolója szerint az ázsiai szürlepiacokon már kapható készülékért az eredeti ár sokszorosát, akár kétezer dollárnak, vagyis mintegy négyszázharmincezer forintnak megfelelő összeget is megadnak az új modellért.
Vágólapra másolva!

Az amerikai technológiai lap szerint egy pekingi bolt árlistáján egy 32 gigabájtos háttértárral szerelt iPhone 4S-t közel 430 ezer forintnak megfelelő jüanért kínáltak eladásra, a 16 gigabájtos alapmodellért pedig 370 ezer forintnak megfelelő összeget kértek el.

Az eladó tájékoztatása szerint a készülékek amerikai és ausztrál forrásból származnak, és kártyafüggetlen változatban, hűségszerződés nélkül lehet megvenni ezeket. A lap egy másik eladónál brit forrásból származó, ugyancsak 16 gigabájtos iPhone 4S-eket is találtak 300 ezer forintnak megfelelő áron.

Szürkepiacon veszik az Apple-kütyüket a kínaiak

Az Apple termékei iránt Kínában nagyon nagy a kereslet, maga a gyártó is közölte korábban, hogy ebban az országban nő a világon a legnagyobb mértékben az iPhone népszerűsége. Ugyanakkor a kínai piacra általában csak hónapokkal később érkeznek meg az új Apple termékek az Egyesült Államok és Európa után. Nem véletlen, hogy a gyártó már a jövő évben be akarja építeni a kínai nyelv támogatását az új iPhone-ba.

Így rengetegen szürkepiaci, azaz nem hivatalos gyártói importból származó forrásból szerzik be eszközeiket az eredetinél magasabb áron. Az Analysys International nevű elemzőcég szerint az ázsiai országban használt iPad 2 táblagépel csaknem fele szürkepiaci importból származik.