Nem tudnak megbirkózni az Apple szerverei a látogatókkal

Vágólapra másolva!
Sokan nem tudják letölteni iPhone és iPad 2 készülékeikhez a hét második felében megjelent új operációs rendszert, az iOS 5-öt, mivel az Apple szerverei nem tudnak megbirkózni a felhasználók rohamával.
Vágólapra másolva!

Az új szoftver egyebek mellett lehetővé teszi az Apple mobil eszközeit használóknak, hogy adataikat automatikusan lementsék egy távoli szerverre, így az iPhone, iPad vagy iPod Touch elvesztése esetén minden fájljuk, levelük, fotójuk és kontaktjuk egyetlen kattintással visszaállítható. Elvileg a kütyük szoftverének frissítése egyetlen kattintással elvégezhető lenne, de a letöltéseket kiszolgáló rendszerek túlterheltsége miatt a felhasználók gyakran nem tudják elvégezni a frissítést, legfeljebb az "ismételd újra" gombra kattintgatva próbálkozhatnak azzal. A BBC brit közszolgálati médiumnak olvasói arról számoltak be, hogy a sokadik próbálkozásra sikerült letölteniük és telepíteniük a frissítést.

Ugyanakkor a Plusnet nevű brit internetszolgáltató mérései szerint míg az iOS 4 tavalyi premierjét követően nem tapasztaltak komoly forgalomnövekedést, az iOS 5 premierjének napján hatalmas mértékben megemelkedett az Apple rendszerei felé irányuló lekérések száma. Emiatt a brit cégnek ideiglenesen kapacitást is kellett bővíteni - írja a blogján. A BBC-nek nyilatkozó szakértő szerint egyes készülékeknél az iOS 5-re való frissítés problémákat okozott, egyes fájlok, alkalmazások eltűntek az új szoftver telepítését követően.