Nem gyárt több butamobilt a Sony Ericsson

Vágólapra másolva!
A vállalat pénteken bejelentette, hogy a jövő évtől egyáltalán nem gyárt majd alapfunkciós készülékeket, kínálatában kizárólag okostelefonok lesznek.
Vágólapra másolva!

A japán Sony és a svéd Ericsson cég közös vállalata pénteken, üzleti eredményeinek publikálása után jelentette be termékstratégiájának gyökeres megváltoztatását. Ennek értemében a Sony Ericsson 2012-től kizárólag okostelefonok gyártására fókuszál majd, és teljesen felhagy a kisebb tudású, olcsóbb modellek gyártásával - számolt be a Reuters hírügynökség.

A cég azért döntött így, mert a Google Android szoftvert használó Xperia okostelefonjainak eladásai teszik ki a Sony Ericsson teljes forgalmának 80 százalékát. Eddig ezekből a társaság 22 millió darabot adott el világszerte. A múlt héten a hírügynökség belső forrásból úgy értesült, hogy a Sony cég azt tervezi, hogy kivásárolja az Ericssont a közös vállalatból, ám erről a stratégiaváltás kapcsán sem nyilatkozott a társaság, amely hivatalosan nem erősítette meg a híresztelést.

A Sony Ericsson negyedéves eredményei egyébként az előzetes terveknél jobban alakultak: a cég adózás előtti nyeresége 31 millió eurót tett ki, bár az előző negyedévet a cég még 42 millió eurós veszteséggel zárta.