Amerikában is betiltatná az Apple a Samsung tableteket

Vágólapra másolva!
Amerikában is szabadalomsértőnek ítélték a Samsung Galaxy Tab táblagépeit. Az Apple-nek bizonyítania kell termékének eredetiségét, ha ki is akarja tiltani a versenytársát az amerikai piacról.
Vágólapra másolva!

Több mint tíz országban zajlik már az Apple pere a Samsung tabletjei ellen. A több mint húsz peres eljárás során számos országban azt is elérte az iPad gyártója, hogy a Samsung táblagépek eltűnjenek a boltok polcairól. Az Apple állítása szerint a konkurens tabletek szolgaian másolják az iPad külsejét, ezzel megsértve a cég formatervezési mintaoltalom alá eső dizájnját.

Az Apple az Egyesült Államokban is megpróbálta betiltatni a Galax Tab 10.1-et és a Galaxy S 4G okostelefont. Lucy Koh, az ügyben ítélkező kaliforniai bírónő egyelőre csak azt állapította meg, hogy a Samsung valóban megsértette az Apple szabadalmát. A cégnek azonban még bizonyítania kell, hogy a szabadalmak eredetiek.

A Samsung több alkalommal védekezett már azzal, hogy az Apple előtt is alkalmaztak olyan megoldásokat, amilyeneket a cég szabadalmaztatott. A jelenlegi perben a készülék kinézetéről és a dokumentumok böngészéséről szóló szabadalomról kell bebizonyítani az Apple-nek, hogy eredetiek.