Senkit sem csuktak le az elvesztett iPhone-prototípus miatt

iPhone
Vágólapra másolva!
Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, így nem kerül a rácsok mögé az a két ember, akik tavaly, még az okostelefon megjelenése előtt eladták az iPhone 4 egy prototípusát, amelyet a cég egyik mérnöke vesztett el születésnapjának ünneplése során egy kaliforniai sörkertben.
Vágólapra másolva!

Brian John Hogan és Sage Robert Wallower tavaly márciusban egy kaliforniai bárban találta meg az iPhone 4 prototípusát, amely az előző, 3GS modellnek volt álcázva. A 22 és 28 éves férfiak nem szolgáltatták vissza az eszközt tulajdonosának, hanem miután rájöttek, hogy a következő iPhone prototípusa került birtokukba, eladták azt a Gizmodo kütyüblog egyik munkatársának nagyjából egymillió forintnak megfelelő dollárért.

A BBC brit közszolgálati médium beszámolója szerint a bíróság döntése értelmében ezt az összeget megtarthatta a két férfi, őket csupán kétszázötven dolláros, vagyis nagyjából ötvenezer forintnak megfelelő büntetés megfizetésére kötelezték, és negyven órányi közmunkát is teljesíteniük kell. Ugyanakkor a két férfit egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték elvesztett tárgy ellopásáért, de a megtalálóknak legalább nem kell börtöne vonulniuk. Bár a készülék prototípusát megvásárló újságíró, Jason Chen lakásában tavaly a rendőrség házkutatást is tartott, Chen végül elkerülte a bírósági felelősségre vonást.

Forrás: [origo]
A végleges iPhone 4

Chent egyébként a prototípusról készült cikk megjelenése után az Apple cég nemrég elhunyt vezetője, Steve Jobs is felhívta, aki az újságíró fogalmazása szerint "egyáltalán nem gorombán" a tesztkészüléket akarta visszakérni tőle cége számára,"hogy az ne kerülhessen rossz kezekbe".