Végleg legyőzte az XP-t a Windows 7

Vágólapra másolva!
A Windows 7 a legnépszerűbb operációs rendszer az interneten. A StatCounter adatai szerint tíz év után 2011 októberében letaszították a trónjáról a Windows XP-t. 
Vágólapra másolva!

A StatCounter adatai szerint több ember használ már Windows 7-et, mint Windows XP-t. A Microsoft tízéves rendszerének ugyan még közel negyvenszázalékos piaci részesedése van, ám ez meredeken csökken.

A Windows 7-nek három hónapra volt szüksége, hogy megelőzze a Mac OS X-et, tíz hónap alatt maga mögött hagyta a sikertelen Windows Vistát, és most két év után a Windows XP-t is megelőzte. Ilyen népszerűséget a Windows Vista sosem ért el, a legjobb napjaiban is csak az internetezők egyharmadánál futott a kevéssé sikerült operációs rendszer.

A weboldalak monitorozásával foglalkozó Pingdom szerint a Microsoft nem számított arra, hogy az XP ennyire hosszú életű lesz. A jelenlegi trendek alapján a Vista hamarabb fog eltűnni, mint a Microsoft öregebb rendszere. A két régebbi Windows részesedésének csökkenése és a Windows 7 előretörése között van összefüggés. A legújabb Microsoft-rendszerre a korábbi Windowsokról váltanak a felhasználók. Elenyésző azoknak a száma, akik valamelyik Linuxot vagy Mac OS X-et cserélik Windows 7-re.