Nemi erőszakkal viccelődő Facebook-csoport kevert botrányt

Vágólapra másolva!
Nemi erőszak áldozataival foglalkozó civil szervezetek petíciót indítottak egy Facebookon elérhető, a megerőszakolással viccelődő rajongói oldal eltávolításáért, miután a közösségi szájt működtetői nem voltak hajlandóak azt kérésükre eltávolítani.
Vágólapra másolva!

A magyarul "Amikor levadászod a sikátorban, érzed, hogy a nő csak kéreti magát" címet viselő facebookos oldalnak több mint 194 ezer rajongója van. Létrehozója egyébként maga is több alkalommal kifejetette az oldal üzenőfalán, hogy rajongói oldala egyáltalán nem azért indult, hogy a nemi erőszakot népszerűsítse, hanem csupán egy, a témával kapcsolatos poén akar lenni.

Az oldalon különféle vicces linkeket, képeket publikálnak a rajongók, melyek közt például rosszarcú férfiak, tehát potenciális erőszaktevő jellegzetességeivel rendelkező emberek portréi találhatóak, de például számos olyan fotó is elérhető rajta, amelyek szerint "az igazi férfiak nem tesznek erőszakot".

Bár a csoport neve miatt női szervezetek bepanaszolták a rajongói oldalt a Facebooknál, az üzemeltetők azonban nem törölték azt, mert úgy találták, hogy az nem ütközik az oldal felhasználási irányelveibe, amely tiltja a gyűlöletkeltő vagy erőszakos tartalmakat - adta hírül a BBC brit közszolgálati médium. A BBC egyébként úgy tudja, hogy a közösségi oldalon hirdető cégek közül többen - például a Sony és az American Express - már kérték a Facebooktól, hogy reklámja ne jelenjen meg a vitatott tartalmú rajongói oldalon.