Steve Jobs négy hete a közelgő haláláról beszélt

meghalt Steve Jobs, virágok és üzenetek egy londoni Apple store bejáratánál
Vágólapra másolva!
Négy héttel ezelőtt adta utolsó interjúját az önéletrajzán dolgozó Walter Isaacsonnak az Apple első embere, aki ekkor már érezte, hogy nem sok van hátra - számolt be a Wall Street Journal Speak Easy című blogja.
Vágólapra másolva!

Walter Isaacson amerikai életrajzíró a szerzője az Egyesült Államokban hamarosan megjelenő Steve Jobs című kötetnek. Jobs szeptember elején, nem sokkal az Apple éléről való visszavonulását követően adta utolsó interjúját Isaacsonnak, s ebben arról beszél, hogy tudja, hamarosan meg fog halni.

Bár az amerikai író nem hivatalos életrajzot ír, az elmúlt két évben számos interjút készített Steve Jobsszal, a családjával, barátaival és munkatársaival és riválisaival is. Annak ellenére, hogy Jobs általában szerette a kezében tartani az irányítást, a kötet esetében hozzájárult ahhoz, hogy azt hozzájárulása nélkül publikálhassa a Simon and Schuster kiadó.

A Steve Jobs életét feldolgozó kötet hosszabb lesz a korábbi hasonló témájú műveknél, 656 oldal terjedelmű, és negyven fejezetet tartalmaz majd, a halál témáját is érintő beszélgetés pedig a végén lesz olvasható. Eredetileg november 21-én jelent volna meg Jobs önéletrajza, de az Apple-alapító halála miatt a kiadó előrébb hozta a megjelenés dátumát október 24-ére.