Betiltatná az iPhone 4S-t a Samsung

Vágólapra másolva!
Jogi lépéseket tervez a Samsung Electronics az Apple ellen az iPhone 4S értékesítésének megakadályozására. A koreai gyártó két szabadalmát is sérti az Apple telefonja.
Vágólapra másolva!

Az Apple október 14-ére jelentette be az iPhone termékcsalád legújabb modellje, az iPhone 4S értékesítésének megkezdését az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Japánban és az Egyesült Királyságban. Az iPhone 4S készülék a Samsung szerint két vezeték nélküli adatátviteli technológiai szabadalmát sérti meg. Az értékesítést tiltó végzésre a keresetet a Samsung először Franciaországban és Olaszországban nyújtja be.

Forrás: Apple
Az iPhone 4S megjelenése előtt indított pert az Apple ellen a Samsung

A Samsung és az Apple eddig már mintegy húsz peres eljárásba bonyolódott egymással az Egyesült Államokban, valamint európai és ázsiai országokban. Az Apple egyes készülékei kivitelének lemásolásával vádolja a Samsungot, a Samsung viszont mobiltechnológiai szabadalmai megsértésével az Apple-t.

Az Apple az elmúlt hónapban sikerrel kérelmezte a Samsung GalaxyTab táblaszámítógép legújabb modellje értékesítésének betiltását Németországban az iPad és a GalaxyTab kiviteli hasonlóságaira hivatkozva.