Vágólapra másolva!
Egy hibás vírusdefiníciós frissítés miatt a Microsoft víruskeresője rosszindulatú kódnak ismerte fel a Chrome böngészőt. A hiba körülbelül háromezer felhasználót érintett, akiknek el is távolította a gépéről a túlbuzgó antivírusszoftver a browsert.
Vágólapra másolva!

Szeptember harmincadikán közel háromezer felhasználónál törölte le a Microsoft Security Essentials nevű ingyenes víruskeresője a Google Chrome böngészőjét, mert úgy vélte, hogy a program a PWS:Win32/Zbot vírussal fertőzött. A cég hamar észrevette a problémát, és kiadta a vírusadatbázis frissített, a Chrome-ot ártalmatlan programként kezelő verzióját.

A hibás adatbázissal rendelkező felhasználók kézzel frissíthetik a legújabb verzióra a vírusmintáikat. Ehhez a szoftver Frissítés nevű fülén kell a hasonló nevű gombra kattintaniuk. A 1.113.672.0 és ennél frissebb verziószámú vírusmintákkal rendelkező felhasználókat már nem fenyegeti a hiba.

A cég nyilatkozatában a felhasználók elnézését kérte az okozott kellemetlenségekért. A hibát a Google is megpróbálta kiküszöböli: új verziót adott ki a Chrome-ból, amely javítja a Microsoft víruskeresője által okozott károkat.