Kiszivárgott a fapados iPhone

Vágólapra másolva!
Az i-wireless virtuális mobilszolgáltató oldalára szivárogtak ki az új iPhone-ok leírásai. Az adatlapok szerint holnap valóban bemutatja fapados mobilját az Apple.
Vágólapra másolva!

Az Apple október negyedikére hívott össze nagy sajtóeseményt, amelynek a témája várhatóan a legújabb iPhone-ok lesznek. A bejelentést azonban megelőzte az egyik amerikai virtuális mobilszolgáltató, amely a The Unofficial Apple Weblog szerint korábban kirakta webboltjába az új készülékeket.

A teljes funkciólista ugyan nem volt elérhető az i-wireless lapján, azt viszont lehet tudni, hogy az iPhone 5-ben 8 megapixeles kamera lesz, 4 hüvelykes képernyőt kap, és képes lesz a 4G-s hálózatok használatára is. A mobilszolgáltató webboltjában a 32 gigabájt memóriával felszerelt verzió jelent meg, ennek 699 dollár lesz az ára. Jelenleg 749 dollárba kerül a kártyafüggetlen, 32 gigabájtos iPhone 4, így elképzelhető, hogy az új generáció többi tagja is olcsóbb lesz.

Még érdekesebb az i-wireless kínálatában megjelenő másik, iPhone 4S nevű készülék, amelyet engedményesen 99 dollárért lehet majd megvenni. A készülék csupán 5 megapixeles kamerát, 3,5 hüvelykes kijelzőt és A5-ös processzort tartalmaz. Az ár és a specifikáció is azt sejteti, hogy a 4S lehet az a fapados mobil, amiről egész nyáron pletykáltak az Apple ügyeivel foglalkozó blogok.

Az Apple nyugati parti idő szerint kedd reggel tízkor tartja az új iPhone-okkal kecsegetető tájékoztatóját Cupertinóban. Legkésőbb ekkor derül ki, igazuk volt-e a kiszivárogtatóknak. A telefonokat a várakozás szerint nem Steve Jobs, hanem az Apple új vezérigazgatója, Tim Cook fogja bemutatni.