Alkatrészáron adja az Amazon a Kindle Fire-t

Vágólapra másolva!
Tíz dollárt bukik az Amazon mindegyik eladott Kindle Fire táblagépén. Az iSuppli technológiai elemzőcég szerint a kereskedőház alkatrészáron adja a készüléket.
Vágólapra másolva!

Már a Kindle Fire összerakásához szükséges alkatrészek és kábelek is 191 dollárba kerülnek, szereléssel és postázással pedig több mint kétszáz dollárba kerül egy táblagép előállítása az iSuppli elemzőcég szerint. A cég vesztesége kevesebb a készüléken, mint a korábban becsült, darabonkénti ötven dollár, ám így is jelentős. A Fire legdrágább eleme egyébként az IPS-technológiával készült szuperéles érintőképernyő, csak ezt követi az alaplap.

A veszteséggel árusított Kindle Fire azonban nem fogja földbe vinni az Amazont. A kereskedőház a játékkonzol-gyártók által kedvelt stratégiát követi: a készülékhez eladott szolgáltatáson hozza be az eszköz árát. Míg a Microsoft Xbox 360-a vagy a Playstation 3 esetében a játékok és az online szolgáltatások a jövedelmezőek, addig az Amazonnál a tartalom lehet ilyen bevételi forrás.

A Kindle Fire-t vásárlók ráadásul igénybe vehetik az Amazon-filmek streamelését lehetővé tevő Amazon Prime szolgáltatását, a cég zeneboltját, és androidos szoftverboltját is. Az iSuppli elemzője azt is megjegyzi, hogy az Amazonnak nem a digitális javakból származik az igazán nagy bevétele, hanem a cipőhöz vagy pelenkához hasonló mindennapi tárgyakból. A Fire pedig arra is alkalmas lesz, hogy becsábítsa az Amazont eddig nem használókat a webboltba.