Elhagyták az iPhone 5 prototípusát

Vágólapra másolva!
Tavaly az iPhone 4 egyik nem végleges példányát hagyták el, idén az iPhone 5 prototípusát felejtette egy figyelmetlen Apple-alkalmazott egy San Franciscó-i bárban.
Vágólapra másolva!

A CNet amerikai online technológiai magazin híradása szerint idén is hasonló eset történt, mint tavaly: akkor az Apple alkalmazottja az iPhone 4 egyik prototípusát felejtette egy kaliforniai bárban. Úgy tűnik, az idén sem vigyáztak megfelelően a még ismeretlen paraméterekkel rendelkező okostelefonra, a CNet szerint ugyanis ezúttal az iPhone 5 prototípusát felejtette a Cava22 nevű San Franciscó-i bárban egy Apple-alkalmazott még július végén. A gyártó ugyanis gyakran bocsát munkatársai rendelkezésére megjelenés előtt álló termékeket tesztelés céljából. A 9to5Mac.com című maces hírszájt korábban egy olyan fotót is közölt, amelyen valószínűleg az iPhone 5 látható, amelyet egy vonaton fotóztak le valakinek a kezében, bár a felvételen a készülék szinte alig látszódik.

Az Apple munkatársai a rendőrség segítségével elektronikus úton követték az eltűnt eszköz útját, amelynek utolsó használata egy helyi házhoz vezetett. A ház tulajdonosa, egy 22 éves férfi beismerte, hogy a kérdéses éjjelen valóban a Cava22-ben tartózkodott, a rendőrségnek azonban azt állította, hogy sosem látta a prototípus készüléket, és ahhoz is hozzájárult, hogy átkutassák az otthonát, de ennek során sem lelték fel az elveszett okostelefont.

A CNet értesülései szerint elképzelhető, hogy a telefont azóta már eladta kétszáz dollárért a Craigslist nevű apróhirdetési szájton. Tavaly, az azóta már kapható iPhone 4 prototípusát megtalálója a Gizmodo nevű kütyüblog készítőinek adta el, akik be is mutatták azt oldalaikon. A tavalyi prototípust eladó férfit a hatóságok bűncselekmény elkövetésével is megvádolták, de ez alól már tisztázta magát, jelenleg úgy tűnik, hogy vétségek elkövetéséért vonhatják felelősségre: elveszett tulajdon hűtlen kezelésével és orgazdasággal. Az Apple hivatalosan nem kommentálta a prototípus eltűnését, és egyelőre semmit nem árult el az iPhone 5-ről sem. A készülék valószínűleg októberben kerül a boltok polcaira, ha az erről szóló pletykák igaznak bizonyulnak.