Szeptemberre várják az új iPhone-t

Vágólapra másolva!
Meg nem erősített pletykák szerint már szeptemberben a boltokba kerülhet az új iPhone, míg az iPad 3 megjelnésére valószínűleg tovább kell várni.
Vágólapra másolva!

A kínai China Times értesülései nyomán a Boy Genius Report technológiai blog arról számolt be, hogy az iPhone 5 premierje szeptember második hetében várható, és a bevezetés napán világszerte négymillió darab példány lesz raktáron az okostelefonból. Az All Thing Digital értesülései szerint azonban nem szeptemberben, hanem októberben várható az iPhone 5 megjelenése. A 9 to 5 Mac blog eközben arról értesült, hogy a szolgáltatókhoz már nem érkezik több 3GS készülék, ami azt jelezheti, hogy az Apple leváltja ezt a modellt egy újabb olcsó készülékre, amely mellett egy nagyobb tudású, drágább változat is elérhető lesz kínálatában.

Ugyanakkor a Boy Genius Report szerint a vártnál később kerülhet a boltokba az iPad táblagép következő, harmadik változata, mivel annak egyes alkatrészeiből hiány mutatkozik. Az iPad 3 a nem hivatalos információk szerint novemberben kerül majd a boltokba.

Csodalény lesz az új iPhone

Az új iPhone-ról már tavasz óta pletykálnak az Apple tevékenységét figyelő lapok. Az elmúlt fél évben több csúcstelefonra elég funkció szivárgott ki a sajtó kezébe. A tippek szerint a Google-t fogja követni az Apple abban, hogy a legújabb iPhone-ban is lesz NFC chip, azaz a készülék használható lesz mobil pénztárcának. A tajvani Digitimes szerint a készülék a Nexus S-en használt hajlított kijelzőhöz hasonló megjelenítő lesz az Apple következő telefonján is. Erre utal, hogy az Apple speciális üvegvágó gépeket vásárolt az összeszerelő üzemeknek.

Más források szerint nem lesz nagymérvű változás az iPhone 4-hez képest. Az eWeek hetilap szerint nem is az ötös verziószámú típus fog megjelenni ősszel, hanem a valamivel gyorsabb, kozmetikai átalakításokon átesett iPhone 4S. A lap szerint a telefonban az Apple kétmagos A5 processzora for dolgozni, és a készülék kezelni fogja a HSPA+ mobilhálózatokat is.