Teljesen megszüntetné az extra roamingdíjakat az EU

Vágólapra másolva!
Az Európai Bizottság a jövő héten fogja bemutatni azokat a terveit, amelyek részeként teljesen eltörölné a külföldi mobiltelefonálás során keletkező extra roamingköltségeket. Ennek az a célja, hogy néhány éven belül gyakorlatilag ugyanannyiért lehet majd telefonálni külföldön, mint az előfizető anyaországában.
Vágólapra másolva!

A Reuters hírügynökség híradása szerint az Európai Bizottság digitális stratégiai tervei között szerepel, hogy 2015-re megszüntetnék a belföldi és a külföldi mobilhívások költsége közötti különbséget az Európai Unió tagországaiban.

A Bizottság a jövő szerdán fogja nyilvánosságra hozni annak részleteit, hogy milyen intézkedéseken keresztül kívánja teljesen megszüntetni az extra roamingdíjakat - nyilatkozta a szervezet szóvivője. Az Európai Bizottság eddig mesterségesen beavatkozott a mobilpiac működésébe, és maximálta a szolgáltatók között alkalmazott nagykereskedelmi roamingdíjakat a külföldi mobiltelefonálás árának csökkentése érdekében.

Pénteken nem első alkalommal csökkentették ilyen módon a tarifákat, uniós forrásokból azonban a Reuters úgy értesült, hogy az Unió további jelentős mesterséges tarifacsökkentéseket vett tervbe. 2016 júliusától a tervek szerint teljesen eltűnnek majd az extra roamingköltségek, így az otthon megszokott tarifával telefonálhatnak majd külföldön is az emberek.