Ingyenes lett a World of Warcraft

Vágólapra másolva!
A világ egyik legnépszerűbb, online játszható szerepjátékát ezentúl havidíj nélkül, ingyen is lehet játszani, de ebben az esetben a játékos karaktere csak korlátozott módon fejlődhet.
Vágólapra másolva!

A 2004 óta létező World of Warcraft című játékot csak interneten lehet játszani, virtuális világát más, ugyancsak emberek által irányított karakterek, illetve részben komputervezérelt ellenfelek népesítik be - a játéknak jelenleg több mint tizenegymillió előfizetője van világszerte.

A játékot működtető Blizzard Entertainment korábban is lehetővé tette a játék ingyenes kipróbálását, de ezek kampányszerű akciók voltak, míg a World of Warcraft Starter Edition című változatával bárki ingyenesen megismerkedhet a programmal, bár a néhány ezer forintba kerülő alapjátékot ekkor is meg kell venni. Ugyanakkor az ingyenes kiadást használók karakterei csak korlátozott mértékben, huszas szintig fejlődhetnek a harcok során, és legfeljebb tíz aranyat gyűjthetnek össze, valamint a többi játékossal való kommunikációjukat, és virtuális javaiknak kereskedelmét is korlátozzák.

Ha ennél tovább akarja fejleszteni karakterét és az extra funkciókat sem akarja nélkülözni, a játékosoknak továbbra is meg kell fizetniük a World of Warcraft néhány ezer forintos díját. A PC Gamer videojátékos portál beszámolója szerint az ingyenes kiadás fejlődési korlátait nagyjából tíz-tizenöt órányi játék alatt lehet elérni.