Feloszlik a viccelődő hackercsapat

Vágólapra másolva!
A Twitteren bejelentette feloszlását a vicces feltöréseiről ismert Lulz Security hackercsoport - számolt be a BBC brit közszolgálati médium.
Vágólapra másolva!

Az egyelőre ismeretlen Lulz Security csoport neve az elmúlt hónapokban azzal vált ismertté, hogy egy sor komoly célpont, többek között a CIA, az amerikai közszolgálati televízió, illetve a Sony és a Nintendo egyes rendszereibe hatolt be.

A Lulz Security a külvilággal való kommunikációra használt Twitter-fiókján számolt be saját maga feloszlásáról, amelyet csupán úgy indokolt, hogy "(...)lejárt az eredetileg tervezet ötvennapos utazásunk, most el kell tűnnünk a távolba (...). Remélhetőleg legalább egy mikroszkópikus méretű hatást gyakoroltunk valahol valakire" - írják a hackerek üzenetükben. A Lulz Security búcsúüzenetében támogatóit arra kéri, hogy ne álljanak le, és folytassák maguk a "forradalmat", amit útjára indítottak.

Búcsúzóul a hackercsoport még nyilvánosságra hozta egy arizonai rendőrség és az amerikai AT&T telekommunikációs vállalat belső levelezésének részleteit. Szakértők szerint elképzelhető, hogy a folyamatosan vicces üzeneteket publikáló hackercsoport tagjai az egyre intenzívebb hatósági fellépés, illetve a rivális hackerek által jelentett fenyegetés nyomán függesztik fel tevékenységüket. A napokban ugyanis egy brit férfit letartóztatott a rendőrség, akit azzal vádolnak, hogy a Lulz Security tagjaként tevékenykedett.

Ennek ellentmond az, hogy az AP hírügynökségnek a Lulz állítólagos tagja úgy nyilatkozott, nem azért vonulnak vissza, mert tartanak a hatóságoktól, hanem mert megunták a feltöréseket, és a sajtó is ráunt hackeléseikre, így azok elvesztették figyelemfelkeltő jellegüket.